Powered By Blogger

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εικόνες ντροπής στην Καλλιθέα του 2014


Εικόνες ντροπής στην Καλλιθέα του 2014

Σήμερα Κυριακή 23/2/2014 και ώρα 17.00μμ κατά την επιστροφή μου από την Γλυφάδα προς την Καλλιθέα, στο ύψος του Παλιού Ιπποδρόμου, συνάντησα τον καταυλισμό των ρομά.

Ένα ολόκληρο χωριό. Σταμάτησα και μέτρησα περίπου 60 (σκηνές) ρομά. Άλλα τόσα και τα αυτοκίνητα γύρω γύρω.

Ο καταυλισμός των ρομά στην Καλλιθέα, βρίσκεται ακριβώς έξω από την περίφραξη του χώρου όπου κτίζεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Καλλιθέας.

Ανατρέχω στις αναρτήσεις του Δήμου Καλλιθέας όπου διαβάζω:

Στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Καλλιθέας, θα φιλοξενηθούν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού ΙΔΡΥΜΑ  ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ, μιας δωρεάς  450 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, που περιλαμβάνουν:

1.Ένα πάρκο 170 στρεμμάτων με υδάτινο  κανάλι μήκους 400 μέτρων, με ελεύθερη πρόσβαση  σε όλους

2.Τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης

3.Τις νέες εγκαταστάσεις  της Εθνική Λυρικής Σκηνής

4.Το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής, 30 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει Κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων, Γήπεδο ποδοσφαίρου, Παιδότοπο, Χώρους Αναψυχής.

Περπάτησα στην οδό Πεισιστράτου στις Τζιτζιφιές, όπου συνάντησα 3 κατοίκους. Στην ερώτηση μου εάν γνωρίζουν για το καταυλισμό των ρομά μου απάντησαν ότι οι Ρομά έχουν εγκατασταθεί στον χώρο περίπου εδώ και 1 χρόνο, ίσως και περισσότερο. Κάποιες φορές η αστυνομία του έχει εκδιώξει, αλλά ύστερα από 2-3 ημέρες επιστρέφουν.

Μέσα από την περίφραξη κατασκευάζεται ένα πολυδιαφημισμένο έργο, αλλά ακριβώς έξω από την περίφραξη, υπάρχει ο καταυλισμός των ρομά.

Ένας καταυλισμός ρομά σε πλήρη δραστηριότητα, ρούχα απλωμένα, φαγητά μαγειρευόντουσαν, άλλοι μετέφεραν κούτες με πράγματα, κλπ.

«Ξεμπλοκάρουν» τα έργα στον Φαληρικό όρμο

Άμεση επανεκκίνηση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου – Παραλίας Τζιτζιφιών Καλλιθέας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου