Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας είναι χρυσοφόρο για την διοίκηση αλλά ακριβό για τους δημότες



Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας είναι χρυσοφόρο για την διοίκηση αλλά ακριβό για τους δημότες

Τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια, συνεχώς ακούγαμε αλλά και διαβάζαμε για τις επιδιώξεις του Δήμου ως προς την λειτουργία ενός Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Οι εξαγγελίες αυτές εντάθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια με χάρτες που τύπωσε και διένειμε ο Δήμος, ως προς την εκπλήρωση του πολυπόθητου σκοπού, δηλαδή την δημιουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Στις 17/10/2013 εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής και Αθλητισμού, με τυμπανοκρουσίες, ανακοινώσεις, κλπ, ως το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό επίτευγμα.
Επηρεασμένοι και εμείς με όσα επανειλημμένα διαβάσαμε, θαυμάσαμε το επίτευγμα, και αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε.
Η επίσκεψη έγινε στις 20/12/2013 στις 7.00 μμ.

Η εικόνα που αντικρίσαμε έχει ως εξής: Μία μικρή πισίνα για τα μικρά παιδιά, και μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Ο χώρος γυμνός, δεν καλυπτόταν, οι μητέρες των αθλούμενων μικρών μαθητών φορώντας μπουφάν και σκούφους καθόντουσαν στα παγκάκια έξω, μαζεμένες από το κρύο, διότι δεν υπήρχε χώρος σκεπασμένος για να περιμένουν και να παρακολουθούν τα παιδιά τους κατά την άθληση τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επισκεφθεί πολλά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα, τόσο δημοτικής όσο και ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα περισσότερα κολυμβητήρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, είναι με 3-4-5 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, θερμαινόμενες, σκεπαζόμενες τον χειμώνα με το σύστημα που τις σκεπάζει αλλά  απομακρύνεται το καλοκαίρι και γίνονται ανοικτές. Δηλαδή τον χειμώνα είναι κλειστές θερμαινόμενες πισίνες Ολυμπιακών Διαστάσεων.
Σε όλους τους χώρους υπάρχουν χώροι κλειστοί τον χειμώνα, ανοικτοί το καλοκαίρι, από όπου μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους κατά την ώρα που προπονούνται.
Σε όλους τους χώρους λειτουργεί αναψυκτήριο.

Αποφασίσαμε να ζητήσουμε πληροφορίες από τον υπάλληλο που ήταν στην Γραμματεία. Οι πληροφορίες  που μας είπε είναι:
Η μηνιαία συνδρομή για παρουσία 12 ημερών τον μήνα έχει καθοριστεί στα 40 ευρώ εάν δεν είναι δημότης και κάτοικος, ενώ εάν είναι δημότης και κάτοικος είναι στα 25 ευρώ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας έδωσε ο υπάλληλος ήδη συμμετέχουν πάνω από 3.000 άτομα, το κολυμβητήριο λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο.
Στην ιστοσελίδα του Δήμου μέχρι και σήμερα ενώ αναγράφονται τα δικαιολογητικά που ζητούν για να εγγραφεί κάποιος και να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο, δεν αναγράφονται πουθενά το μηνιαίο κόστος κολύμβησης.

Βασιζόμενοι σε αυτά που μας πληροφόρησε ο υπάλληλος του Κολυμβητηρίου, υπολογίζουμε 3000 άτομα Χ 25 ευρώ το ελάχιστο εάν είναι κάποιος δημότης και κάτοικος Χ 12 μήνες τον χρόνο = 900.000 ευρώ ετήσια είσπραξη από τους κατοίκους που επιθυμούν να κολυμπήσουν.
Χρυσές δουλειές δηλαδή κάνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Σε μια εποχή δύσκολη για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η Ιδιωτική πρωτοβουλία αποδεικνύεται ότι είναι φθηνότερη από την Δημοτική επιχορηγούμενη δραστηριότητα.
Απορίας άξιον είναι  που θα χρησιμοποιηθούν οι εισπράξεις από τα χρυσά έσοδα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Όσο για το κόστος συντήρησης, επειδή  έχουμε πληροφορίες και από άλλα κολυμβητήρια, είναι αρκετό χαμηλό σε σύγκριση με το ακριβό εισιτήριο του κολυμβητηρίου.
Αναρωτιόμαστε εάν οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι τους έχουν μετατραπεί σε μπίζνεσμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου