Powered By Blogger

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Τουριστική Εσπερίδα υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.


Τουριστική Εσπερίδα υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.

Μια πολύ σημαντική Τουριστική Εσπερίδα με θέμα: «Κίνητρα και Προτάσεις για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων», διοργάνωσε το Hellenic Tourism Society, site δικτύωσης επαγγελματιών του Τουρισμού, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), στο πλαίσιο του XINISEDUCATIONFESTIVAL 2014.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ιδρυτής του Hellenic Tourism Society κ. Δάκης  Στακιάς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Δρ. Χρήστος Πάλλης, επεσήμανε το μείζονα ρόλο του Τουρισμού στην ελληνική οικονομία, καθώς και την ανάγκη για συνεργασία όλων των εκπροσώπων και φορέων του τουριστικού κλάδου για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής, τόνισε τη βαρύνουσα σημασία της σωστής και ποιοτικής Εκπαίδευσης στην προετοιμασία εξειδικευμένων στελεχών Τουρισμού για την επάνδρωση και πρόοδο των τουριστικών επιχειρήσεων.

Την επιτυχία της εσπερίδας «σφράγισε» η παρουσία και συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών του κλάδου του Τουρισμού, ο κ. Γιάννης Καρακατσάνης, Διευθυντής Προσωπικού της Elounda SA, Hotels και Resorts, παρουσίασε την σημασία της Εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Χρήστος Βασιλόπουλος, Ιδιοκτήτης του Channel Doubler, παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του Online Marketing για την τουριστική επιχείρηση.

Ο κ. Χρήστος Ρωμανόσογλου, αναφέρθηκε στις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες στην ανάπτυξη των καταλυμάτων.

Ο κ. Γεώργιος Καραούλης, Σύμβουλος επιχειρηματικότητας ΟΑΕΔ, ανέπτυξε τον ρόλο του ΟΑΕΔ στην ανάπτυξη τουριστικών Επιχειρήσεων

και η κ. Φιλία Τούντα, Διευθύντρια του Apokoros Family Hotel παρουσίασε τα Προβλήματα και τις Προοπτικές των μικρών Ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο πλαίσιο της Τουριστικής Εσπερίδας του XINISEDUCATIONFESTIVAL 2014, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Πειραιά ανακοίνωσε μια στρατηγική συνεργασίαμε τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας, τη «LOUISECRUISES» και το Γεν. Διευθυντή της εταιρείας κ. Γ. Κουμπενά, με στόχο πάντα την επαγγελματική κατάρτιση, την πρακτική άσκηση και τη μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.

Επιπλέον, στην ίδια κατεύθυνση της επαγγελματικής αποκατάστασης και επιτυχίας των αποφοίτων των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ, ανακοινώθηκε και η συνεργασία με την «CRUISEEXPERT»,τον εξειδικευμένο ταξιδιωτικό οργανισμό κρουαζιέρας στην Ελλάδα,παρουσία του Γεν. Διευθυντή Γ. Παλιούρα.

Την Τουριστική Εσπερίδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Πειραιά τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των επιχειρήσεων και της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας στην Ανάπτυξη η οποία συντονίστηκε από τους κ. Δήμητρα Δολιανίτη, Ανάπτυξη Πωλήσεων, κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης, Αγροτουριστική Ανάπτυξη, κ. Αγγελίνα Τσακίρη, Τουριστικό Marketing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου