Powered By Blogger

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο Καλλιθέας


Εξελίξεις στο Παραλιακό Μέτωπο Καλλιθέας

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έστειλαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, εκφράζοντας την από κοινού  αγωνία τους για την πορεία του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, υπό το φώς και των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με τις επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την ανάγκη ουσιαστικής συμμετοχής των δύο δήμων στον - υπό σύσταση - φορέα διοίκησης του παραλιακού μετώπου.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουν:…
Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε την κοινή  αγωνία μας  για την πορεία του έργου της ανάπλασης της παραλιακής  μας ζώνης, υπό το φώς και των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με τις επιφυλάξεις  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι η ουσιαστική συμμετοχή  του Δήμου Καλλιθέας και   Μοσχάτου-Ταύρου  στη φάση της μελέτης αλλά  και του φορέα λειτουργίας  του έργου είναι  μονόδρομος, αφού  μόνο  έτσι θα διασφαλιστεί  η οργανική σύνδεση της νέας υποδομής με τους Δήμους που την φιλοξενούν.
Πολεοδομικά, λειτουργικά, οικονομικά, η παραλιακή ζώνη αποτελεί συνέχεια των Δήμων μας γι’ αυτό  και είναι  αδιανόητη η -μέχρι σήμερα- μη συμμετοχή μας. Άλλωστε, στη μελέτη βιωσιμότητας, επανειλημμένα οι Δήμοι μας έχουν καταθέσει προτάσεις σε όλα τα στάδια  μελέτης  του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου