Powered By Blogger

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Eπέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα

Eπέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Καλλιθέα

Μετά τις προσπάθειες του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με το ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάσσει στον σχεδιασμό του την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην πόλη της Καλλιθέας.

Πρόκειται για τη γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ που θα δίνει πρόσβαση στο Μητροπολιτικό Πόλο Αναψυχής και Πολιτισμού του Φαληρικού Δέλτα. Η επέκταση της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ προς το νότο θα γίνει είτε μέσω της Συγγρού, είτε μέσω της Θησέως.

Εναλλακτικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας διακλάδωσης της γραμμής 1 του Η.Σ.Α.Π. από τον σταθμό Πετραλώνων προς την Καλλιθέα και τον Πόλο του Φαληρικού Δέλτα.

Η παράγραφος 4 του άρθρου 13 της σύμβασης δωρεάς του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Ελληνικό Δημόσιο που έχει κυρωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει περιλάβει στο σχεδιασμό του την εξυπηρέτηση από το δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ) του Φαληρικού Δέλτα και την υποχρέωση να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνδεθεί το Κέντρο Πολιτισμού με αυτό.

Ο χώρος του Μητροπολιτικού Πάρκου (πρώην Ιππόδρομος Καλλιθέας) αλλά και ο χώρος της Μαρίνας Καλλιθέας, συνδέονταν με τα μπλε λεωφορεία. Το τέρμα των λεωφορείων ήταν στην Μαρίνα Καλλιθέας. Με τα έργα κατασκευής τόσο του Μητροπολιτικού Πάρκου, όσο και με την κατασκευή του TAE KWO DO στην Παραλία, άλλαξε τοποθεσία το τέρμα των μπλε λεωφορείων, και η συγκεκριμένη περιοχή έμεινε χωρίς να εξυπηρετείται από δίκτυο σταθερής συγκοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου