Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κούλουμα στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Καλλιθέας


Κούλουμα στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Καλλιθέας

To Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας συνδέεται τοπογραφικά και σχεδιαστικά με το  Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του πάρκου. Ο σχεδιασμός και η επίβλεψη της κατασκευής του πάρκου και των συναφών βοηθητικών εγκαταστάσεων έγινε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο, σχεδιαστή και του Κέντρου Πολιτισμού.

Η κατασκευή του πάρκου διήρκεσε τρία χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με το ποσό των 5,92 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε χώρο έκτασης 28.000 τ.μ., σε τμήμα της περιοχής του παλιού Ιπποδρόμου, αναπτύσσονται ανοιχτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, καθώς και τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. Η δωρεά περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία στον ευρύτερο χώρο του πάρκου ελεύθερων χώρων στάθμευσης, αλλά και την κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με φύτευση, τοποθέτηση δικτύων άρδευσης και φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.


Στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας επέλεξε η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, να γιορτάσει τα Κούλουμα, με χωριστή εκδήλωση. Από το πρωί υποδέχονταν τους χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Καλλιθέα όσο και από την ευρύτερη περιοχή, Αθήνα, Μοσχάτο – Ταύρο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου