Powered By Blogger

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΑΣΚΟ η Παραμυθούπολη του Δήμου Καλλιθέας


ΦΙΑΣΚΟ η Παραμυθούπολη του Δήμου Καλλιθέας

 

Αγκαλιάσαμε την ιδέα της δημιουργίας Παραμυθούπολης στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας, θα την επισκέπτονταν χιλιάδες παιδιά, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας έχει ως εξής:

 

Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα

Χριστουγεννιάτικο χωριό δραστηριοτήτων

Από 24/12/2013 έως 05/01/2014

Ώρες λειτουργίας 12:00 – 18:00

Είσοδος Ελεύθερη

 Τρία ξύλινα σπιτάκια με το Άγιο Βασίλη να χαρίζει στα παιδάκια ένα πουγκάκι με ζαχαρωτά,  μια Mascot Disney, τη Χιονάτη και τη Βασίλισσα  του Χιονιού.

Τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν  με την καθοδήγηση και την εποπτεία  των παιδαγωγών διάφορες μικροκατασκευές με

υλικά όπως χαρτιά, πηλό, πλαστελίνη, νερομπογιές και κολάζ με

χρυσόσκονη.

Η Χιονάτη θα κάνει facepainting στα παιδικά προσωπάκια, χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα και glitter.

∆ίπλα από το Χριστουγεννιάτικο χωριό, ένα πάρκο από φουσκωτό

παιγνίδι θα χαρίζει χαμόγελα και χαρά στα παιδιά.

Αφηγήσεις παραμυθιών από το Θεατρικό Εργαστήρι του ∆ήμου

Καλλιθέας.

 Επισκεφθήκαμε την Παραμυθούπολη κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της την παραμονή 24/12/2013, ( Η ανακοίνωση έγραφε ώρες λειτουργίας 12.00 – 18.00), στις 13.00. Το μοναδικό που υπήρχε ένα άδειο σπιτάκι, κακέχτυπο των σπιτιών από παραμύθια του Ντίσνεϊ. Θεωρήσαμε ότι ίσως σαν πρώτη ημέρα λειτουργίας του υπήρχε κάποιο κώλυμα. Παραμείναμε στην πλατεία Δαβάκη μέχρι τις 5.00 μμ. Ουδεμία βελτίωση υπήρξε, και όλως περιέργως δεν εμφανίστηκε κανένας από την Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, σε μία εκδήλωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ξαναεπισκεφθήκαμε την Παραμυθούπολη ανήμερα Χριστούγεννα, 25/12/2013, μετά το μεσημεριανό γεύμα στις 2.30 μμ. Παραμείναμε στην πλατεία μέχρι τις 4.30μμ.  Η ίδια κατάσταση επικρατούσε. Ένα κακέκτυπο άδειο σπιτάκι, και ΠΟΥΘΕΝΑ οι υπεύθυνοι του Δήμου.

Για Τρίτη μέρα σήμερα, επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, 26/12/2013, ξαναπήγαμε στην πλατεία Δαβάκη, μαζί με παιδιά, στην περίφημη ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ του Δήμου Καλλιθέας, ελπίζοντας ότι κάτι θα βρούμε εκεί. Πήγαμε στις 12.00 και παραμείναμε μέχρι 13.30μμ. Για Τρίτη ημέρα το ίδιο σκηνικό. Ένα κακέκτυπο άδειο σπιτάκι, και ΠΟΥΘΕΝΑ οι υπεύθυνοι του Δήμου.

 Η πραγματικότητα όπως διαπιστώνουμε επί τρεις συνεχείς ημέρες είναι δραματική. ΦΙΑΣΚΟ Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Δεν τιμά αυτή η εξέλιξη τον επί σειρά 25 ετών δήμαρχο κ. Κώστα Ασκούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου