Powered By Blogger

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Με επιτυχία διοργανώθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ζούμε πράσινα» στην Αττική

 


 

Με επιτυχία διοργανώθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ζούμε πράσινα» στην Αττική που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

 Γ. Πατούλης: «Μαθαίνουμε να ζούμε πράσινα, να αγαπάμε τη φύση, να συμμετέχουμε στην ανακύκλωση και να βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή μας στις πόλεις μας»

Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και πολλές δράσεις για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας, ώστε όλοι να μάθουμε να «Ζούμε Πράσινα», πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, το Φεστιβάλ για το Περιβάλλον από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στη μεγάλη περιβαλλοντική εκδήλωση, τα παιδιά, μέσα από τη συμμετοχή σε ποικίλες δραστηριότητες όπως τα καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια αστικής καλλιέργειας, το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», τις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και τα διαδραστικά παιχνίδια, εξοικειώθηκαν με την ιδέα της ανακύκλωσης και την ανεκτίμητη αξία της προστασίας του Περιβάλλοντος.    

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το Acropolis Chefs Club προσέφερε στους παραβρισκόμενους εποχιακά εδέσματα με φρούτα και λαχανικά, τα οποία διέθεσε η Παννατική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Επιπλέον, ο ΕΔΣΝΑ, προωθώντας την ιδέα της ανακύκλωσης και της αξιοποίησης των απορριμμάτων μοίρασε στον κόσμο εδαφοβελτιωτικό που προέρχεται από την ανακύκλωση και επεξεργασία βιοαποβλήτων (κομπόστ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του Acropolis Chefs Club κ. Χρήστο Μουζάκη και τον Πρόεδρο του ΠΟΣΠΛΑ, κ. Δημήτρη Μουλιάτο προσέφεραν 150 μερίδες φαγητού στον Πατέρα Μάξιμοιερέα στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής, ενορία που υπάγεται η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να στηριχτούν τα γεύματα που διοργανώνει η ενορία για όσους από τους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου