Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Η τουριστική «άνοιξη» της ΑθήναςΗ τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας

Tο 2017 είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι επενδύσεις που φέρνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, με το... βλέμμα και στη μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου που θα μπορούσε να φέρει η επένδυση του Ελληνικού εφόσον -φυσικά- προχωρήσει.

Η τουριστική «άνοιξη» της Αθήνας με τη μεγάλη αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις, το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία αλλά και τις νέες υποδομές που θα μπορούσαν να «ωθήσουν» περαιτέρω τον προορισμό, θυμίζουν κάτι από τα παλιά και την... προολυμπιακή ευφορία.

«Ακόμη και με την άνοδο που σημειώνει ο προορισμός το τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη εποχικότητα στον προορισμό "Αθήνα"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, με αφορμή τη  παρουσίαση των επιδόσεων αθηναϊκών ξενοδοχείων.

«Η σημερινή αύξηση της τουριστικής ζήτησης στην Αθήνα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την προολυμπιακή Αθήνα, όπου η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και οι προσδοκίες για άνοδο έφεραν πολλές νέες ξενοδοχειακές κλίνες στην πρωτεύουσα, για να έρθουν σε διάστημα μικρότερο των έξι ετών τα "λουκέτα". Περιμέναμε όλοι τότε ένα διαφορετικό επίπεδο ζήτησης, ωστόσο αφήσαμε εκτός κάτι πολύ απλό: την στρατηγική του προορισμού.

Ο κίνδυνος που εισπράξαμε την μεταολυμπιακή περίοδο, τον βλέπουμε ορατό και τώρα, χωρίς να υπάρχει σήμερα κανένα πλάνο, ούτε καν η διαχείριση της ιδέας ως προς το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί ο προορισμός. Απλά εισπράττουμε τις αυξομειώσεις ως προς τις αφίξεις και τις πληρότητες χρονιά με τη χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου