Powered By Blogger

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πειραιάς: Σχέδιο από την Cosco με ξενοδοχείο και mall

Πειραιάς: Σχέδιο  από την Cosco  με ξενοδοχείο και mall
Το μεγαλύτερο λιμάνι ακτοπλοΐας μεταξύ των 69 οργανωμένων λιμένων της Μεσογείου είναι ο Πειραιάς με 16,540 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ συνολικά η χώρα εμφανίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή κίνηση μετά την Ιταλία με 25,2 εκατομμύρια επιβάτες.
O Πειραιάς αρχής γενομένης από φέτος θα αναβαθμιστεί περαιτέρω όσον αφορά στις λιμενικές υποδομές (κρηπιδώματα, εκβαθύνσεις, ράμπες, καθαρισμός κ.λπ.) στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου του ΟΛΠ, που προβλέπει δαπάνες 15 εκατομμυρίων το 2017 για τη βελτίωση και συντήρηση όλων των λιμενικών υποδομών.
Μεσοπρόθεσμα,  η νέα διοίκηση του ΟΛΠ,  καταρτίζει και σχέδιο ανάπτυξης του real estate του λιμανιού. Δηλαδή, καταστημάτων και χώρων υποδοχής και αναμονής, όπως και ανάπτυξης ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η σχεδιαζόμενη αυτή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της λιμενικής ζώνης εκτιμάται πως θα δημιουργήσει ενδιαφέρον στους επιβάτες  για μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στην περιοχή του λιμανιού.
Aποτελεί το κύριο λιμάνι σύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με εκατοντάδες νησιά του Αιγαίου. Ο κύκλος εργασιών του ΟΛΠ από την ακτοπλοΐα διαμορφώθηκε το 2016 στα 10,338 εκατομμύρια περίπου όσο και το 2015 και το καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων της συγκεκριμένης δραστηριότητας ήταν κέρδη 1,589 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 45% από το 2015. Στον Πειραιά πραγματοποιούνται ετησίως 14 χιλιάδες προσεγγίσεις πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου