Powered By Blogger

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μια πραγματική – φανταστική ιστορία. Εάν ο Μανωλάκης ήταν το δικό σας παιδί, εσείς τι θα κάνατε;;;


Μια πραγματική – φανταστική ιστορία. Εάν ο Μανωλάκης ήταν το δικό σας παιδί, εσείς τι θα κάνατε;;;

Θα σας διηγηθώ μια ιστορία. Αφού την διαβάσετε με προσοχή, ας αναλογιστείτε εάν ήταν το δικό σας παιδί, εσείς τι θα κάνατε; Πως θα το υπερασπίζατε;
 

Ο Μανωλάκης παιδί μιας μεσοαστικής οικογένειας φοιτά σε ένα σχολείο της Αττικής. Μαθητής της πέμπτης τάξης δημοτικού σχολείου.

Ο Μανωλάκης από την αρχή της σχολικής περιόδου για πρώτη φορά αντιμετωπίζει προβλήματα συμπεριφοράς από τον δάσκαλο του. Τον Δάσκαλο τον έχει για πρώτη φορά. Συνέχεια ο δάσκαλος  σηκώνει τον Μανωλάκη στον πίνακα, και σε περίπτωση που ο Μανωλάκης δεν γνωρίζει κάποια απάντηση, τότε ο δάσκαλος αρχίζει να  προσβάλλει τον Μανωλάκη.  Το παιδί πηγαίνει αρκετές φορές στενοχωρημένο στο σπίτι του αλλά οι γονείς του καθώς και οι παππούς και γιαγιά προσπαθούν να το καθησυχάσουν.

 Κάποια ημέρα ο γυμναστής κατά την ώρα της γυμναστικής κλώτσησε το παιδί. Το παιδί πήγε σπίτι παραπονιόταν ότι πονά στο μηρό του, οι γονείς διαπίστωσαν το μαύρισμα. Την επόμενη ημέρα κατά την επίσκεψη των γονιών μαζί με το παιδί στο σχολείο, ο γυμναστής ζήτησε συγνώμη από το παιδί μπροστά στους γονείς του.

Μια άλλη μέρα κατά την διάρκεια του διαλλείματος ο Μανωλάκης πήγε να χωρίσει δυο συμμαθητές του που τσακωνόντουσαν. Στην προσπάθεια του να τους χωρίσει, ο ένας γύρισε απότομα και κλώτσησε τον Μανωλάκη στα γεννητικά του όργανα. Η δασκάλα της Πληροφορικής που βρισκόταν στην αυλή, τότε είδε ότι κάτι γινόταν, άρπαξε και τα τρία παιδιά και τα πήγε στην Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου.

Τότε ο Μανωλάκης πήρε την πρωτοβουλία να προσπαθήσει να μιλήσει χωρίς να του έχουν δώσει τον λόγο. Προσπάθησε να πει ότι δεν γνώριζε γιατί τσακωνόντουσαν οι δύο συμμαθητές του, απλά πήγε να τους χωρίσει.

Και τότε …. Η Διευθύντρια δίνει ΜΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ στο Μανωλάκη και του λέει ΣΚΑΣΕ ΡΕ.

Τα γυαλιά του Μανωλάκη έπεσαν στο δάπεδο. Εδώ θα αναφέρω ότι ο Μανωλάκης είχε εγχειρήσει και τα δύο του μάτια, και ήταν όλοι ενημερωμένοι για αυτό.

Στη συνέχεια έσκυψε η Διευθύντρια σήκωσε τα γυαλιά από το δάπεδο, άρπαξε με βίαιο τρόπο το Μανωλάκη, από τα ρούχα του, και τραβώντας τον, τον οδήγησε μέσα στο γραφείο της μαζί με τα άλλα δύο παιδιά. Ο Μανωλάκης από την στιγμή που έφαγε την σφαλιάρα έκλαιγε συνέχεια. Η διευθύντρια δεν πτοήθηκε, στην συνέχεια οδήγησε τα παιδιά ξανά στην τάξη, όπου και έμειναν μέχρι τις 14.00.

Στις 14.00 που παρέλαβε η οικογένεια τον Μανωλάκη τον βρήκε σε άσχημη κατάσταση να κλαίει συνέχεια και με μαυρισμένο το ένα μάγουλο. Υπάρχει φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά από λίγο από την οικογένεια, καθώς και γνωμάτευση γιατρού που εξέτασε το παιδί.

Επειδή το παιδί έκλαιγε συνέχεια, η οικογένεια του φοβήθηκε πολύ. Μετά από 3-4 ώρες που ηρέμησε κάπως το παιδί, τότε ενημέρωσε την οικογένεια του για το περιστατικό.

Την επόμενη ημέρα το πρωί η οικογένεια του Μανωλάκη πήγε έξω από το Δημοτικό, περίμενε τους άλλους δύο συμμαθητές, και οι οποίοι βεβαίωσαν ότι ο Μανωλάκης πήγε απλά να τους χωρίσει, καθώς και ότι η Διευθύντρια χαστούκισε τον Μανωλάκη μπροστά τους.

Η οικογένεια τότε απευθύνθηκε στην Διευθύντρια και ζήτησε να συζητήσουν. Παρ΄ ότι έμεινε η οικογένεια στο γραφείο της Διευθύντριας 45 λεπτά, αρκετή ώρα, η Διευθύντρια δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη.

Αφού έφυγε η οικογένεια από το σχολείο, μετά το διάλειμμα, ο δάσκαλος της τάξης, αυτός για τον οποίο αναφέραμε παραπάνω, σήκωσε τον Μανωλάκη στην τάξη και τον ρώτησε μπροστά σε όλα τα παιδιά αν τον χτύπησε η Διευθύντρια, καθώς επίσης είπε ότι ο δάσκαλος δεν βλέπει μώλωπες στο πρόσωπο του Μανωλάκη. (άραγε μια σφαλιάρα ποιους μώλωπες αφήνει σαν σημάδια για την επόμενη ημέρα;)

Οι δύο μαθητές που προσπάθησε να τους χωρίσει ο Μανωλάκης, φώναξαν από το θρανίο στο δάσκαλο ΄΄Ναι κύριε τον χαστούκισε η Διευθύντρια την είδαμε ΄΄

O Mανωλάκης προσπάθησε να πει ΄΄Ναι κύριε με χαστούκισε η Διευθύντρια΄΄

Και τότε.. ο δάσκαλος έγινε μαινόμενος τίγρης, φώναζε στο Μανωλάκη μέσα στην τάξη, και τον άκουγαν όλοι οι συμμαθητές του, ΣΚΑΣΕ ΡΕ, ΣΚΑΣΕ ΡΕ, ΣΚΑΣΕ ΡΕ.

Ο δάσκαλος πήγε δίπλα στο Μανωλάκη, που τον είχε ήδη όρθιο μπροστά στον πίνακα, για να τον βλέπουν οι συμμαθητές του, και με τον δείκτη του χεριού του πλησίασε τον Μανωλάκη, ακούμπησε τον κρόταφο του παιδιού και είπε ΄΄από εδώ χάνεις΄΄.

Μετά από αυτό το παιδί έκλαιγε συνέχεια για τρεις ημέρες και αρνιόταν να ξαναπάει στο σχολείο. Η οικογένεια του αναγκάστηκε να πάρει το παιδί και να το πάει σε άλλο σχολείο.

Εάν ο Μανωλάκης ήταν το δικό σας παιδί, εσείς τι θα κάνατε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου