Powered By Blogger

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ημερίδα με θέμα τα Ναρκωτικά στο Μοσχάτο


Ημερίδα με θέμα τα Ναρκωτικά στο Μοσχάτο

Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας διοργανώνει στις 8 Φεβρουαρίου 2014, Ημερίδα με θέμα «Τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα» στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Ομήρου, Κωνσταντινουπόλεως και Δ. Σολωμού) στο Μοσχάτο.

Τα ναρκωτικά, ένα θέμα με σοβαρές οικονομικοκοινωνικές συνέπειες και προεκτάσεις, φαίνεται να έχει αυξητικές τάσεις στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα η κάλυψή του από τα μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα περιορισμένη. Ενδεικτικά η χρήση ναρκωτικών ουσιών διαπιστωμένα προκάλεσε το θάνατο 300 ατόμων στην Ελλάδα το 2011, ενώ 4.500 άτομα βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές της χώρας για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθήνας περιλαμβάνει τοποθετήσεις από άμεσα εμπλεκόμενα μέρη: Την τοπική αυτοδιοίκηση, το υπουργείο υγείας, εκπροσώπους θεραπευτικών κοινοτήτων, θεραπευόμενους και άλλους ειδικούς.

Οι θεματικές συμπεριλαμβάνουν: Ναρκωτικά στην Ελλάδα σήμερα, σύνδεση των ναρκωτικών με λοιμώξεις και νόσους, επιβάρυνση στο Εθνικό σύστημα υγείας, μέθοδοι αντιμετώπισης και θεραπείας, η έννοια της «Μείωσης Βλάβης», οι νέες προσεγγίσεις της πολιτικής για τα ναρκωτικά στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. Θα συζητηθεί επίσης ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε κάθε συνεδρία οι ομιλητές θα απαντούν και στις ερωτήσεις του κοινού. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο notiostomeas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου