Powered By Blogger

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Κανείς μόνος του στην κρίση – «Δεν πετάμε τίποτα» - Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων


Κανείς μόνος του στην κρίση – «Δεν πετάμε τίποτα» - Διήμερο φεστιβάλ κατά της σπατάλης τροφίμων

Στην Πρωτεύουσα της Ευρώπης την Αθήνα, σήμερα, υπάρχουν δίπλα μας άνθρωποι που αναγκάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης να αναζητούν φαγητό  στα σκουπίδια.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε έτσι ώστε να μην μείνει κανείς μόνος τους στην κρίση.

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. 179 κιλά τροφής σπαταλάει κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος, πετώντας ουσιαστικά στα σκουπίδια 590 ευρώ ανά νοικοκυριό.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων αποτελεί κομβικό σημείο για την αλλαγή προτύπου και στάσης ζωής επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των πολλών πτυχών της σπατάλης τροφίμων και η συμμετοχή του κοινού μέσα από προτάσεις, λύσεις και συμβουλές για την αξιοποίηση περισσευούμενου φαγητού.

Για δύο μέρες, οι πολίτες προσκαλούνται να δουν έμπειρους και ταλαντούχους σεφ (Λευτέρης Λαζάρου, Άκης Πετρετζίκης, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Tip the chef, Troo Food Liberation) να μαγειρεύουν ευφάνταστες συνταγές με περισσεύματα τροφίμων ή κοντόληκτα προϊόντα. Τα εν λόγω τρόφιμα θα μαγειρευτούν με απλούς τρόπους σε μια επίδειξη τεχνικών και συνταγών αξιοποίησης περισσευούμενων τροφίμων.

Τα παιδιά  ευαισθητοποιούνται στον συνδυασμό των τροφών και επανεκτιμούν τη μεσογειακή διατροφή μέσα από τη διαδικασία της παρασκευής ενός φαγητού, ανακαλύπτουν τον δεκάλογο εξοικονόμησης φαγητού και τον τρόπο καταπολέμησης της σπατάλης και μαθαίνουν να κομποστοποιούν από τη θεωρία στην πράξη.

 Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 11.00 έως τις 19.00, Σάββατο και Κυριακή στο Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή (στάση μετρό Μοναστηράκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου