Powered By Blogger

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζεται η καύση ξύλων στα τζάκια της Καλλιθέας


Συνεχίζεται η καύση ξύλων στα τζάκια της Καλλιθέας
Παρά τιs ανακοινώσεις για το επίδομα αιθαλομίχλης, συνεχίζεται στην Καλλιθέα η καύση ξύλων στα τζάκια. Απορίας άξιον είναι πότε θα αποφασίσει η Περιφέρεια ότι η συγκέντρωση αιθαλομίχλης είναι πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Ακόμη και προχωρημένη ώρα δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα, η μυρωδιά από καμένο ξύλο είναι ιδιαίτερα έντονη.

Σε ποιους και γιατί θα δοθεί το επίδομα αιθαλομίχλης
Περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που θα είναι έντονο το πρόβλημα αιθαλομίχλης.
Η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και θα ενεργοποιείται αυτόματα με την ανακοίνωση από την περιφέρεια για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάνω από τα επιτρεπτά όρια (150 α ανά κυβικό μέτρο αέρα) και θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
Στόχος είναι να αποτρέψει τη χρήση τζακιών και ξυλόσομπας και να στρέψει τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση τις κρίσιμες ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων χτυπάει "κόκκινο".
Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου